2019. január 18., péntek

Hogy állok minden könyvem elolvasásával

Helló Hölgyek, Urak, Gabi vagyok és úgy gondoltam, pont itt az ideje, hogy 1) újra életjelet adjak magamról, 2) ránézzünk kicsit, hogy is haladok a várólistám csökkentésével. 

Mikor indítottam ezt a dolgot (tavaly július környékén, azt hiszem), nem tudom, jól számoltam-e, de 43-50 könyv volt olvasatlan a polcomon. Azóta ügyes voltam és nem is vettem magamnak könyvet (csak egyet, idén, mert újév volt), viszont volt szülinapom, névnapom, karácsony, amikre kaptam könyveket, úgyhogy jelenleg 51 olvasatlan könyvem van. Ezek közül éppen öttel küzdök (Lépcsők városa, Eastern, American Gods, Rubinrot, London, Anglia).

Sajnos a könyvtárról nehezebben tudok lemondani, mint a vásárlásról, karácsony előtt ügyesen ki is vettem vagy hét könyvet, de visszavittem őket, és csak egyet hoztam ki (Az árulás szíve).

Ezenkívül van még nálam pár kölcsönkönyv:
 - To Kill A Mockingbird a levelezőtársamtól
 - Kés a zajban az egyik barátnőmtől (már évek óta nálam van)
 - Twilight a sulis könyvespolcról
 - Ördögi körök egy osztálytársamtól
 - Csúfok az unokatesómtól

Ezekkel nem tudom még, mi lesz, lehet, hogy olvasás nélkül visszaszolgáltatom, meg kitalálom.

Szívem szerint beillesztenék ide egy fényképet a könyvekről, amik olvasásra várnak, de sajnos a kettős élet átka, hogy a koleszban is van egy csomó, leginkább olvasatlanok, szóval majd talán máskor. (vagy lehet, hogy csak létrehozok nekik egy új fület, hogy legyen még egy hely, ahol kihúzogathatom, amit olvastam...)

Ha már itt tartunk, akár azt is leírhatnám, mi lesz, ha sikerül elolvasni mindent.

Szóval. Mostanában nagyon szeretem a Welcome To Night Vale-t hallgatni, és arra gondoltam, akár meg is vehetném a hozzá kapcsolódó könyveket. Aztán. Befejezném a megkezdett sorozatokat. Azokkal kezdeném, amelyikeknek csak egy része van hátra vagy ha olyanom lesz, akkor amihez kedvem van. Meg a Rick Riordan könyveket akarom folytatni mindenképp. Neil Gaimannel is pokémonosat játszok (gyűjtsd össze mindet). Meg amúgy tegnap néztem, valami 200+ könyv van a kívánságlistámon, pedig szortíroztam, úgyhogy van miből válogatni.

Plusz végül is, nem sokszor ülök le bejegyzést írni, el is maradt a basic 2019 célok, úgyhogy még azzal is megtoldjuk ezt a kis szösszenetet.

Lássuk:
 - újraolvasni a HP-t
 - elolvasni az összes olvasatlan könyvemet
 - 6 könyvet angolul olvasni
 - december 31-ig befejezni minden könyvet
 - időben visszavinni a könyvtári könyveket
 - értékeléseket írni, ha nem is rendes bejegyzést, legalább molyra pár mondatot

Észrevehettétek, hogy ezek csak olvasásra/könyvekre vonatkoztak. Jó észrevétel.

Idén érettségizek, ha minden jól megy, akkor szeptemberben kezdem az egyetemet az ország túlsó végén (vízszintes tengelyt nézve), és végre nem leszek vers olvasásra és elemzésre kényszerítve. Alig várom. Ja, meg lett egy felsőfokú angol nyelvvizsgám is időközben, azért az sem rossz, jelenleg pedig éppen a jogsimért harcolok. Fingers crossed, hogy ne nagyon sokszor bukjak meg a forgalmi vizsgán. Plusz idén már 20 leszek, de egyáltalán nem érzem. Ezzel vajon mindenki így van/volt?

Remélem jól telik az év, semmi komoly nem történt az eddigi elmúlt 18 napban. A következő bejegyzésig legyetek jók, ha tudtok és félóráig gyakoroljátok a trónon ülést. Pá, Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése