2016. április 25., hétfő

Kedvenc tv/könyvsorozatok | kedvencek #2

Helló Hölgyek, Urak, Gabi vagyok és ma, mivel sorozatok hónapját tartok, gondoltam megosztom veletek a kedvenceimet. Azt előre le kell szögeznem, hogy borzalmas vagyok, ha sorozatok befejezéséről van szó. Általában az utolsó részek maradnak le, fogalmam sincs, hogy csináltam, de most kapásból 17-et fel tudok sorolni (ebből 4 rajtam kívül álló ok miatt befejezetlen, de a 13 is egy elég szép szám). Így elképzelhető, hogy egy-kettő ilyen is felkerül a listára.

Könyvek:

5. Stephenie Meyer - Alkonyat
 Az a helyzet, hogy nem utálom ezt a sorozatot, annak ellenére, hogy tisztában vagyok a rengeteg hibájával. Nem tudom utálni. Emlékszem a kis hetedikes Gabira, ahogy ült az emeletes ágyon, befejezte a Hajnalhasadást, és azzal a lendülettel, ahogy visszatette a polcra, már vette is le az Alkonyatot újra. Majd ezt még kétszer eljátszottam. A hetedikes évem első hónapját ennek a sorozatnak az olvasásával töltöttem. Ezelőtt is szerettem olvasni, de ez indította el a lavinát, habár a Harry Potter-t előbb olvastam. Tudom, tele van hibával, de akkor is különleges. (egy titok: most kezdem olvasni németül)

4. Kerstin Gier - Időtlen szerelem-trilógia
  Az első, amit még nem sikerült befejezni. Ez csakis és kizárólag annak köszönhető, hogy végtelenül idegesít, ha a sorozatban a könyvek nem ugyanúgy néznek ki. Én buta, felelőtlen leány, kemény borítóval szereztem meg az első részt. Majd a másodikat. A harmadikra pedig már nyár óta vadászok, de csak nem sétál bele a hálómba. Felettébb idegesítő tud lenni. Egyébként egy nagyon aranyos időutazós történet.

3. Kiera Cass - A Párválasztó
  Az eredeti trilógiát szeretem. A koronahercegnő elképesztően idegesítő volt, és mégis, alig várom, hogy megjelenjen A korona (gyanítom ez lesz a címe...). Nagyon bírtam America-ék történetét, a veszekedéseiket, kicsit fájt is őket öregen viszontlátni. (jó, nem voltak nyolcvan évesek, de úgy tűnt...)

2. Marissa Meyer - Holdbéli Krónikák
 A második, amit nem sikerült befejezni. Ez viszont nem az én saram, hanem a gonosz fordítóké/kiadóké/akárkié, aki megakadályozza, hogy az anyanyelvemen olvashassam ezt a király történetet tovább. Nemrég fejeztem be a második részt (hamarosan értékelés, ott bővebben kifejtem majd a véleményem) és nagyon tetszett. Egy újabb tündérmesét figyelhettünk, egy jó kis csavarral. Annyira egyébként nem hat meg, ha nem fordítják le, mert nagyon szívesen elolvasomangolul is, de azért aranyos lenne tőlük, ha megtennék.

1. J. K. Rowling - Harry Potter
 Megleptem ezzel bárkit is? Szerintem bátran mondhatom, hogy az emberek 90-95%-ának ez a kedvenc könyvsorozata. Egyszer az életben én is lehetek klisés. (nyilván nem egyszer történik meg, de próbálom a minimumra csökkenteni)

Mielőtt áttérnénk a TV-sorozatokra, még van egy olyan könyvsorozat, amit szeretnék említeni. A top 5 olyan unalmas már, mindenki ilyeneket csinál. Kell néha egy kis felfrissülés, mint például egy plusz könyv egy top 5 listához.

Különdíjas: Laini Taylor - Füst és csont leánya
  Ez egy másik befejezetlen sorozat, ami szintén nem az én hibám. Bár ennek a harmadik részének legalább hallottam a fordításáról. Ha minden igaz, idén meg is jelenik. Remélem ennek egy harmadik fajta méretet találnak ki, ha az első kettő így passzol egymáshoz.


És most:
Sorozatok:

Régen több sorozatot néztem, mint mostanában, mindent úgy elhúznak, így egy idő után unalmassá válik. Most 3 sorozatot nézek, a többi lemorzsolódott, így bátran mondhatom, hogy ez a három a kedvencem. Sorrendet nem tudok felállítani, így sorsolás alapján sorolom fel őket. (feltűnt ez a sok 'sor' a mondatban?)


3. Dr. Who/Ki vagy, Doki?
 Ezt a sorozatot nemrég kezdtem nézni, még csak az első évadnál tartok, de azt hiszem az mond valamit, hogy két sulis nap alatt néztem meg az évad felét. (azért fontos, hogy iskolai nap volt, mert nem egész nap volt, hanem délután/este/éjszaka) Nagyon tetszik, izgalmas, imádok mindent, ami időutazásos, engem megvett kilóra. Angol, nagyon szeretem Angliát, az angol kultúrát, a humort, mindent, ami Angliához kapcsolódik. Nagyon szeretem a Doktort és Rose-t is. És a Tardis kék. Imádom a kék színt. Komolyan, ez a sorozat az egyik legkirályabb mind közül.

2. Once Upon A Time/Egyszer volt, hol nem volt
 Nagyon régóta nézem már, talán már a harmadik évad megjelenésére is vártam. Az a remek a koleszos életben, hogy tudunk olyan estéket tartani, amikor megnézzük a soron következő részt, és miután mind a négyen szeretjük, csinálunk is ilyen estéket. Amit nagyon szeretek benne, az az, ahogy a sok mesehőst így össze tudják hozni,minden összefügg mindennel, nagyon bírom. A kedvencem Hook, mert nagyon szeretem a kalózokat, és csodálom azokat az embereket, akik egymástól függetlenül képesek mozgatni a szemöldöküket. Mary Margaretet bírom legkevésbé, mert van egy olyan furcsa tulajdonságom, hogy ellenszenvet érzek azok iránt, akik túl kedvesek.

1. Game of Thrones/Trónok harca
 Ma jött ki a hatodik évad első része,és alig bírok várni, hogy megnézzem. Két éve nyáron mutatta az unokatesóm, és két nap alatt megnéztem az első két évadot. Gyakorlatilag mást nem is csináltam. A harmadik napon pedig kialudtam magam. Szerencsére tovább tudtam adni e tudást a többieknek, így ebből is koleszos program lesz. A múltkor megálmodtam a végét, és nagyon remélem, hogy tényleg így lesz vége, bár nem hiszem, hogy tényleg így lesz, túl jó, túl boldog volt ahhoz. Nem tudom, ki a kedvencem, de a jelöltek Arya, Dany vagy Jon. Meg persze csomó mindenki, aki az évek során elhullott. Az egyik tervem idénre az, hogy elolvassam a könyveket. Páran a környezetemben olvasták, és azt mondják jó, és én hiszek nekik. Akárhogy is végződik, nem fogok neki örülni, mert szomorú lesz a búcsúzás.

Ezek a kedvenc sorozataim, kíváncsi vagyok a tiétekre. Ha esetleg kedvetek van megosztani a nagyvilággal, a komment szekció csak rátok vár. A következő bejegyzésig legyetek jók, ha tudtok és félóráig gyakoroljátok a trónon ülést. Pá, Gabi

2 megjegyzés:

  1. A Once Upon a Time-nak már én is régóta neki akarok ülni, csak eddig még nem sikerült ezt összehoznom. Én nagyon szeretem a Poldarkot és az Outlandert is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OUAT nagyon jó, érdemes elkezdeni ;) azért is jó, mert már az ötödik évadnál tart, így nem kell várnod a következő részig ;)

      Törlés