2016. október 4., kedd

Szeptember - visszatérések | havi zárás #8

Helló Hölgyek, Urak, Gabi vagyok és a mai napon lezárom az iskola első hónapját, ami eléggé feldob, annak ellenére, hogy nem érzek olyan gyűlöletet ezen intézmény iránt, mint sokan mások. És bizony szeptemberben nemcsak a suli tért vissza, hanem én is. Mert mi logikusabb annál, hogy akkor folytassuk a blogunk írását, mikor ezer más tennivaló van? Illetve van, ami nem visszatért, hanem megjött. Az esős idő! El nem tudom mondani, mennyire feldob, hogy megint zuhog majd. Nincs is jobb, mint egy jó meleg teával, egy könyvvel és egy pléddel bekuckózni az ágyba és hallgatni az eső kopogását, miközben olvasok. Igaz, hogy elég gányul kezdődött a kedvenc évszakom, de nem adtam fel a reméynt, és most itt az eredménye!
Egyébként szeptember nem volt olyan rossz hónap, bár olvasásra nem nagyon jutott időm, idő volt, míg visszaállok a 12 óra alvás helyett a napi 5-6-ra, így amikor délután olvashattam volna, inkább aludtam. Azért pár könyvre sikerült sort kerítenem. Könyvvásárlás terén szintén nagyon ügyes voltam, mert csak két könyvet vettem, ami, tekintve, hány alkalommal voltam könyvesboltban, igen szép teljesítmény.

Amiket olvastam:
- Moliére - Tartuffe
- Roald Dahl - Danny, a szupersrác
- Voltaire - Candide vagy az optimizmus
- Kalapos Éva - Nagy döntések (D.A.C. 5.)

Amikről írtam: 
- Nyárzárás
- Időutazás a köbön
- Rock/metál számok book tag

Újak a polcomon:
- Rick Riordan - A villámtolvaj
- Rick Riordan - A szörnyek tengereEgész jól működik az a rendszer, hogy egy kötelező után olvasok egy nemkötelezőt, így októberben is ezt fogom folytatni. Tudom, október az ijesztő könyvek hónapja (vagy valami ilyesmi), de én nemigazán vagyok oda a horrorért, meghagyom őket a kevésbé nyusziknak, inkább maradok a sulis olvasásnál.

Októberre tervezem:
- Swift - Gulliver utazásai
- Goethe - Az ifjú Werther szenvedései
- Puskin - Anyegin
-Sophie Kinsella - Hová lett Audrey?

Remélem nektek is hasonlóan sikeresen és fájdalommentesen kezdődött az év, mint nekem. Ha nem, hát annyit tudok mondani: kitartás, már csak 8 és fél hónap. Fel a fejjel, nemsokára vége! Addig is, a következő bejegyzésig legyetek jók, ha tudtok és félóráig gyakoroljátok a trónon ülést. Pá, Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése